Testen…

Ik droomde er al jaren van: mijn eigen parcours dat ik heb afgelegd met de nodige blutsen en builen vertalen naar een programma waar ik collega-leerkrachten mee kon helpen… Want ik merk gewoon overal rond mij bij collega’s dat de nood hoog is…

Klinkt het jou bekend in de oren:

  •  je voelt je overweldigd door de vele taken die op je afkomen?
  • je wil alles graag perfect blijven uitvoeren?
  • je vindt het moeilijk om bepaalde dingen niet te doen?

Daarom heb ik Leerkrachtiger in 30 dagen in de steigers gezet. En dat wilden we natuurlijk eerst uittesten voor we die op een grotere groep leerkrachten afvuurden!

10 collega-leerkrachten gingen er mee aan de slag. Deze dames gaven ons volgende feedback:

Miet Nickmans is kleuterjuf – zij koos ervoor om de formule ‘Op mijn eentje’ te volgen

‘Ik vond dit een fijne uitdaging om bewuster in het leven te staan.  Daardoor kan ik nu de kleine, fijne dingen meer opmerken en ervan genieten.

Het hielp me ook om positiever te denken en daardoor mezelf en anderen positiever te bekijken en liever te zien.

Ik vond het zeer leuk om alle oefeningen dag voor dag, stap voor stap, door te krijgen.  Zo kon ik rustig bouwen aan mezelf en mijn Zijn, in en buiten de klas.

Ik merk nu beter op wat ik doe en voel.  Daardoor kan ik opkomen voor wat ik wil en nodig heb.  Onlangs, in een vergadering, werd het me te veel en heb ik aangegeven dat ik even een pauze nodig had.  De collega’s hadden hier begrip voor.  Vroeger zou ik niet gemerkt hebben dat ik er last van kreeg.  Ik zou pas achteraf gevoeld hebben dat ik me had laten meeslepen.

Ik heb voor de ‘Op mijn eentje’ formule gekozen omdat ik dit graag alleen wilde doen.  Het leek me leuk om nog een extraatje te hebben om mezelf verder te ontplooien.   Ook omdat ik geen grote klas heb.  De oefeningen met de kinderen waren voor mij niet zo nodig.

De prijs vind ik ook correct.  Je krijgt waar voor je geld.

Doe jij graag mee met ‘Op mijn eentje’?

Griet geeft les in de bovenbouw – zij testte de ‘Samen is leuker’-formule

Ik merk hele grote verschillen!  Ja, het is terug vreselijk druk, maar ik verlies in de klas minder mijn cool.  Ook waren zaterdagen vroeger migraine dagen. Nu gelukkig niet!

Er was een oefening, over omgaan met veel geluiden, die ik meteen kon toepassen tijdens een druk verjaardagsfeestje.  Het was eigenlijk grappig!  Ik zie het nu als surviverskit.  Het helpt me om niet opgeslorpt te raken in negativiteit.

Werk jij graag aan een leerkrachtigere versie van jezelf met de ‘Samen is leuker‘ formule?

Vanessa Keymolen is onthaal- en kleuterjuf – zij ging aan de slag met de ‘Feeling Special’-formule

Deze challenge was top!

Niet gedacht bij aanvang dat door deze eenvoudige opdrachten te gaan doen, dit zulke impact zou hebben. Dit heeft alvast mijn reilen en zeilen veranderd. Ik kom geruster mijn dagje door. Ik ben me veel bewuster van dingen om me heen, alsook wat er binnen in mezelf omgaat.

Ik heb deze challenge gedaan omdat ik weinig energie heb en angst om terug te hervallen in burn-out en depressie.  Ik ben heel zenuwachtig, de draaglast is momenteel groter dan de draagkracht.  Ik voelde nood aan steun, inzichten, tips, …

De oefeningen zijn makkelijk en duidelijk, zeer haalbaar om uit te voeren.  De meditaties zijn goed, met een zachte en rustige toon.  Door sommige oefeningen voel ik me standvastiger.

De Facebook-groep vond ik ook fijn.  Ik voelde me vooral gesteund om te lezen hoe anderen dit ervaren, het gevoel te hebben niet alleen te zijn. Door de wekelijkse online bijeenkomst voel ik ook meer betrokkenheid, een samenhorigheidsgevoel.  Hierdoor werd het echter en levendig. Niet enkel oefeningen op papier.

Zalig om jouw stem te horen, en de rust te ervaren die je overbrengt Tamara!

De oefeningen met de kids waren heel fijn om met mijn kleuters te doen.  Ik heb er samen met hen van genoten.  De oefening van de berg was een toppertje!

De privésessies heb ik als heel aangenaam ervaren. Soms wist ik wel niet goed wat zeggen, wat verlegen. Maar, ik voel wel een nauwere band, het maakt het persoonlijker.

Het voelt goed dat je er ‘echt’ bent voor iemand.  Dat je begaan bent en wil helpen. Dat heeft me diep geraakt.

Deze cursus is zijn geld zeker waard!

Net als Vanessa jezelf in de watten leggen met de ‘Feeling Special‘ formule?

Wel of niet voo ‘Samen is leuker’ kiezen? Dit wordt er over gezegd:

Vanessa: Ik voelde me vooral gesteund om te lezen hoe anderen dit ervaren, het gevoel te hebben niet alleen te zijn.
Nele K.: De dagelijkse herinnering is handig. In de drukte van de dag laat het je even stilstaan.  Dat vind ik wel een meerwaarde. Het voelt ook veel persoonlijker aan, de betrokkenheid van jullie kant motiveert.  Mails zijn vrijblijvender.
L.V.: Het was aangenaam om ervaringen van anderen te lezen die wel zorgden voor herkenbaarheid. Het was ook leuk om hierbij feedback te krijgen van Tamara.

2017-10-24T12:00:55+00:00

About the Author:

});